Vi lever

Hej och hå!

Ja, nu var det ett tag sen jag uppdaterade bloggen. Det har inte funnits tid eller ork till det innan nu.

Allt är som vanligt med oss och vi mår bra. Idag har det bjudits på sol och värme här i Wellington. Underbart! Lite synd dock att man jobbar då vädret är som bäst. Fast det får vi ta igen innan vi åker hem till Sverige igen. :) Förut idag jobbade jag mellan 12:00-14:20 och jag ska snart vandra ner till restaurangen för att jobba lite till. Börjar 18:15.
Älskling har fått jobb också.♥ Han jobbar som kitchen hand på en restaurang numera. Vet inte riktigt om han tycker det är roligt, men det går nog bra som ett tillfälligt jobb ialla fall.

Det var faktiskt riktigt krångligt att få tag i jobb här. Att man har visum kanske är en del av boven i det dramat (de söker nog mest folk som är här permanent.). Och när man väl fått ett jobb önskar man att man aldrig skickat ut sitt cv till det stället, haha. Det är så jag känner just nu.

Tiden går för fort som vanligt och jag ska nu göra iordning mej för jobb.
See you later!


Fint väder

Födelsedagen igår var riktigt bra. Solen sken och det var så härligt väder så att vi tog oss en promenad ner till havet. Där satt vi ett tag med utsikt över snötäckta bergstoppar och bara myste. Det var underbart. När vi väl kom hem igen var det Gossip Girl på tv:n och det tittade jag på. På eftermiddagen så knådade vi ihop en pizzadeg. Min pizza blev bränd och var inte alls god. Bättre lycka nästa gång. Pers pizza blev riktigt bra och go som han är så fick jag smaka av hans. ♥ Igår gjorde jag ett spontan köp och köpte filmen Twilight. Den satt vi och kika på igår kväll. Jag tycker att boken är mycket bättre än filmen faktiskt. Fast jag är ändå nöjd med att jag köpte filmen. :)

Idag är det måndag och början på en ny vecka. Idag har jag jobbat lunch-passet mellan 12:00-14:25 och det är det enda jag jobbat idag. Efter jobbet gick jag och älskling ner till havet för att mata fåglarna och för att sitta och njuta av det vackra vädret som äntligen kommit. Det har varit sol de tre senaste dagar nu och jag hoppas att det fortsätter så. Vi satt nere vid havet i någon timma innan vi gick hemöver. Det är så skönt att vara ute när vädret är fint. :)

Nu på kvällen har jag inte gjort så mycket annat än att se på lite olika serier som visats på tv:n. En skön, lugn kväll har det varit. Ska nog lägga mej och läsa lite nu.


Godnatt och sov så gott!

                                 

19 Juli 2009

Idag för 21 år sedan föddes jag på Torsbys BB. :)

Dagen har börjat bra och jag hoppas att den kommer fortsätta vara det. Solen skiner där ute och vi ska snart ta oss en liten promenad ner till havet, Mys pys. I eftermiddag ska vi även prova på att baka pizza. Fasen så gott det ska bli.

Jag är för sprallig för att sitta här nu.

Tack för alla grattismail ♥ Ni är så söta. Saknar er mycket.

/Sofie

..

           
                         

                                                     Så här känner jag mej just i detta nu..


Kontrast

På denna sidan av jorden är det en ganska grå dag idag. Jag hoppas att solen och värmen kommer snart. Vi har precis ätit mat och nu är man proppmätt igen. Idag har jag jobbat mellan 12:00-14:25 och jag jobbar även senare ikväll. Den nya managern är riktigt trevlig och väldigt lätt att prata med. Det blir en väldig kontrast att jobba med henne en dag och sen jobba med den andra managern som är lite av en surpuppa nästa dag. Inte en sån liten surpuppa heller. Usch..

Innan jag ska vandra iväg, puh, ska jag läsa lite i Twilight. Boken är ju så spännande.
Kramar

Grattis morfar♥

Idag fyller morfar 70 år. Grattis morfar. ♥ Om jag hade varit hemma skulle jag bakat drömmar åt honom, det vet jag att han tycker om. :)

För ett litet tag sen åt vi middag och för tillfället är jag proppmätt. Mörkret har lagt sej utanför och det lockar inte alls att gå ut om en stund. Hoppas att regnet upphört ialla fall. Någon som vill jobba istället för mej? Jag ska väl egentligen inte klaga nu när jag äntligen fick ett jobb, men ibland är inte orken att gå dit på topp. Bara man kommer dit går det ju undan. Min söta Per ligger här bredvid med datorn på magen.♥

Åh nej, huvudvärken ligger på lur känner jag. Det är säkert eftersom den där jäkla visdomstanden tölar. Om det blir värre så finns ju alltid alvedon.


/Sofie

Nya managern

Nu är jag hemma igen från jobbet. Regn och rusk var det ute så det var himla skönt att komma hem. Det har varit väldigt lugnt på jobbet idag och den nya managern verkar helt okej. Hon heter Rachel och är en trevlig tjej (kvinna?) från Kina. Jag ska även jobba med henne ikväll. Börjar 18:30 och vet inte riktigt när jag slutar. Kan bli tidigt eller så kan det bli sent. Det beror liksom på hur många folk som bestämmer sej för att komma och äta. 

När jag kom in genom dörren tog jag tag i disken och satte in allt i diskmaskinen och satte igång den, gick ut med soporna och nu ligger jag på mage i sängen och tänkte få undan skrivet lite mail och sådant. :)

Har ni haft en bra förmiddag?
Bye bye 

Stressad

Klockan är nu 11:15 och jag ska snart göra mej iordning för att vandra till jobbet. Trött som en uggla är jag också och det skulle inte alls vara fel att stanna kvar i sängen och sova några timmar till. Vädret verkar väldigt tråkigt idag, grått och trist. Det skulle inte förvåna mej om det regnar heller. Sommar - var är du?

Nu känner jag mej lite stressad så jag ska nog gå ner och borst gaddarna nu.
Ha en bra förmiddag!

Godnatt

Kvällen spenderades på samma vis som igår, nämligen framför tv:n. Nu ligger jag nerbäddad i sängen och ska nog alldeles snart stänga av datorn. Det har varit underbart att vara ledig idag och bara ta dagen som den kommer. Har inte gjort något speciellt förutom att bara ta det lugnt. Imorn är det jobb igen och det ska faktiskt bli intressant att se hur den nya managern är.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva just nu så det är nog lika bra att skriva godnatt och vi hörs imorn!

/ Sofie

Desperate nu

Desperate Housewives tar över tv:n om några minuter och det ska jag titta på.

                    
                      Vilken av dessa desperata husfruar är din favorit?


Eclipse..

Häromdagen köpte jag några otroligt goda mint tabletter. Eclipse mints var det de hette och hade en smak av kanel. Av att äta dem fick jag en julkänsla. Kan vara för att kanel har man på risgrynsgröt och det äter man oftast runt juletider. Inte vet jag, men en julkänsla uppenbarade sej ialla fall. Vädigt goda var de, så för alla där ute som tycker om uppfriskande tabletter tycker jag att ni ska prova dessa med kanel. Mums!  



                                               
                                                            Nya favoriten ligger till höger (cinnamon)

Ledig

Hej alla glada!

Idag skulle jag egentligen jobbat mellan 12:00 - 14:00, men de ringde från restaurangen igår på kvällen och sa att jag inte behövde komma idag. Såklart tog jag chansen att sova lite längre imorse och det var underbart. En av managerna på jobbet slutade förra veckan så det skulle förmodligen komma en ny dit idag som skulle läras upp om hur allt fungerar och så. Hoppas att den här människan är trevlig och har en mer positiv attityd än den andra managern har. Nu kanske det kommer bli kul att vandra till jobbet, jag ser ett litet ljus i horisonten ialla fall. Jag tror jag ska jobba med den här nya imorn och då får vi se hur det går. Spännande.

Annars idag har jag inte gjort så mycket mer än att ätit frukost och läst lite i Twilight boken. Jag tror jag ska falla ner i sängen igen och försvinna in i bokens värld åter igen. Det verkar mer lockande än att sitta här och hacka tänder i kylan. :)

                                       
                                                                               Jag längtar efter varmare tider

Twilight

Nu har det blivit en helkväll framför tv:n. Först var det Grey's, sen var det Private Practise och efter det var det en skräckfilm. Boogeyman var kvällens dåliga skräckis. Kan ju säga så mycket som att man sett bättre filmer förr. Nu är klockan över midnatt och jag tänkte inte vara uppe så mycket längre. Eller jo, vaken ska jag vara ett tag till och under den tiden tänkte jag lägga mej skönt i sängen och läsa lite. Jag håller på att läsa första boken i Twilight serien nu - Om jag kunde drömma. Först förstod jag inte vad hysterin över denna bok / film handlade om, men jag kanske får en klarare uppfattning av det när jag läst ur den. Än så länge tycker jag att den är riktigt bra och spännande.

Godnatt och sov så gott!


Zzzz..


Kallt, kallt, kallt

Nu så här på eftermiddagen har vi varit till New World och handlat lite mat. Skit kallt var det där ute och blåste gjorde det en hel del. Himla skönt var det att komma in igen, inte för att det är så mycket varmare här inne, men det blåser ialla fall inte. ;) När jag plockat upp varorna började jag laga mat. Idag blev det tacopaj till middag. Mumsigt var det. Jag har även skalat lite morötter som vi ska ha att knapra på ikväll. Det är ju så gott. Väntar på samtal gör jag också. Mamma och Liam skulle ringa idag. Igår pratade jag med pappa, han ringde när jag var på väg till jobbet. ♥ Det är roligt att höra vad som händer där hemma. :)

Nu ska jag ta en varm och skön dusch innan jag ska bänka mej framför tv:n. Hoppas att jag hinner duscha klart innan de ringer bara, haha. Jag får snabba mej..


Kramar!

Gossip Girl

Nu är mailet skrivet och skickat och nu visas Gossip Girl på tv:n. Det sitter jag bänkad i soffan och kikar på. Jag har inte följt serien från början, men det jag sett hittills tycker jag är bra.

Nattligt besök

Godmorgon alla, eller god förmiddag kanske man ska säga då klockan är 14:17. Det var inte alls längesen jag vaknade.

Igår blev det inte riktigt som vi planerade. De ringde från jobbet och sa att jag skulle komma en halvtimme innan jag egentligen skulle börja och rätt som det var så gick middagsplanerna i kras. Eftersom mina jobbar kläder låg i tumlaren och det var några minuter kvar tills den var kvar kände jag att vi får skippa att gå ut och äta just då. (Jag försökte stänga av tumlaren, men den ville verkligen inte öppna sej förens den var klar.) Vi bestämde ialla fall att jag skulle ringa Per när jag slutade jobbet så kunde han komma ner till centrum och vi kunde äta på Burger King / Mc Donalds. Onyttiga är vi, men det får vi leva med. ;)

Jag började jobba klockan 18:00 och jag fick sluta vid 23:05. Då var jag både trött och hungrig och såg verkligen fram emot en kycklingburgare. Babys mobil är lite knasig och den fungerar inte alltid och igår var en av de dagarna den bestämde sej för att inte göra det. Röstbrevlåda gick på och jag fick inte tag på han. Jag gick då hem trött, hungrig och inte med  ett glatt humör. När jag väl var hemma sa han att mobilen måste blivit knäpp och att han hade inte några missade samtal. Aja, hursomhelst så gick vi ner till centum och gjorde ett nattligt besök på Burger King och ni ska veta att den där kycklingburgaren smakade riktigt bra.

Efter vi ätit upp bar det av hemåt. Satt vid datorn ett tag och sen la vi oss. Somna nog ganska så fort. Det var ialla fall härligt att sova länge imorse. Om än behövligt. Idag är det min lediga dag och om vädret hade bjudit på sol skulle vi åkt till Red Rocks på utflykt. Men naturligtvis är det regn och blåst som gäller idag. Typiskt. Som tur är finns det fler tillfällen vi kan åka dit. :)

Nu ska jag skynda mej att skriva mail till mammen innan det blir tv tittande. ♥
Kram banan!

En liten stund

Det blev en liten stund ialla fall som jag fick stanna kvar i sängen och värmen innan jag var tvungen skutta upp och göra lite andra nödvändiga saker. Dvs sminka mej och hänga upp tvätten. Så just nu hänger det tvätt lite överallt här hemma. ;) Aja, så kan de gå. Tiden rinner som vanligt iväg lite för snabbt och vi ska snart vandra ut i kallen. Per följer med mej ner till centrum och där ska vi hitta någonstans att äta innan jag börjar jobbet. Jag väntar bara i stort sett på att han ska komma ur sängen och göra sej iordning. ♥ Och så ska ju jag ta på mej mina fina serverings kläder innan vi går.

Jag längtar till imorn för då är jag ledig. :)


Ha en bra eftermiddag allihopa!


Inte omöjligt

För några dagar sedan läste jag ur boken "Flyga Drake" och det är nog en av de bästa böcker jag läst. Jag tycker om böcker som man kan leva sej in i och det kunde man göra med denna bok. Även om den inte är baserad på verkligheten så fick man den känslan när man läste den. Jag tror inte det är helt omöjligt att något sådant skulle kunna hända i verkliga livet..

Jag rekommenderar den.



Nu ska jag lägga mej under täcket och värma mej en stund. Det känns som det skulle kunna vara lika kallt inne som det är ute och det är inte nice..


Hej svejs!


Mätt..

.. och belåtna är vi nu efter att ha käkat. Det är konstigt att jag alltid har en förmåga att äta för mycket än jag egentligen borde, haha. Aja, jag får skylla på att det är fredag och helgen är här. Eh, eller något i den stilen..

Nu ska jag snart vandra ner till jobbet, puh.. 


                               
                                        Kan inte jämföras med en Tosby pizza, men den gick att äta iaf.


Hell

Idag har det varit stress, stress, stress på jobbet. Riktigt skönt att det var en annan person med idag och hjälpte till med serveringen. Ikväll är det också jobb som gäller. Inget jag ser fram emot direkt, men bara man kommer till restaurangen rullar tiden iväg. Vädret är fortfarande trist och nu längtar jag och baby efter sol och värme.

Om några minuter ska vi till Hell och köpa pizza. Ja, pizzerian heter faktiskt så och den ligger alldeles i närheten där vi bor. Det ska bli underbart gott med mat känner jag. Magen börjar snart kurra vilken minut som helst.
När vi var i Auckland i början av detta år så gick vi förbi ett hamburgar ställe med ett ganska opassande namn (tycker jag iaf), stället hette nämligen Murder Burger. See for your self..


                                      
                                                                          Bilden tagen av mej i januari, Auckland

Ett tag sen..

De va några dagar sen jag skrev något här nu. Tiden räcker inte alltid till. Eller så är det bara jag som inte orkar. Ialla fall så har dagarna rullat på som vanligt. Allt är kanoners här på andra sidan jorden.

Nu ska jag äta mackor.
Bye och godnatt!

Paket

Tidigare i veckan så knackade en gubbe på våran dörr. Med sej hade han en stor blå kartong som han gav till mej. Det visade sej vara en förtidig födelsedagspresent från familj och släkt där hemma. Dom är så söta. ♥ Jätte glad blev jag. :)
I paketet var det böcker, filtar (de har fått höra på mitt klagande om att det är så kallt i vår lägenhet), tidningar, en söt nyckelring och ett par jättefina teckningar till både mej och Per som min systerson ritat till oss. Saknar dem en massa. ♥

Idag på förmiddagen här i Nya Zeelands huvudstad har solen skinit och det varit härligt. Jobbade gjorde jag mellan 12:00-14:00 och lugnt var det idag för att vara fredag. Vilket var riktigt skönt. Jag jobbar även ikväll och då börjar jag 19:00. De timmarna jag har kvar innan jag ska bege mej till restaurangen ska jag skala massa morötter som vi ska ha till dipp ikväll, laga mat och kanske städa lite. Städningen kommer längst ner på listan då jag vet att jag inte kommer hinna med det. Inte så mycket ialla fall.

För att hinna med lite städning ändå så är det lika bra att jag sätter igång direkt med allt det som ska fixas.


See you all!

RSS 2.0