Full rulle

Idag vaknade jag upp utvilad klockan två. Så länge brukar vi normalt inte sova, men vi somnade inte förens vid fem på morgonen då det blev serie och massa prat innan ögonlocken fick falla. Det var riktigt skönt att få sova ut. Igår slutade jag jobbet vid elva och då var jag trött i både huvudet och kroppen (iaf benen). Det var riktigt mycket folk som kom och åt. Det var liksom full rulle hela kvällen. 19:00 börjar jag ikväll. Jag är inte helt säker, men jag tror att jag är ledig imorn. Vi får se hur det blir med det.

Baby är nere i köket nu och lagar mat. ♥ Det luktar så gott. Kyckling och ris blir det idag. Mums, mums! Jag ska gå ner och fråga om jag kan hjälpa till med något. Eller, nu ropade han att det snart var färdigt. Min mage skriker ja, ja, ja!



Vi hörs gott folk!


Vilsen..

Nu har jag tagit det lungt i en timme eller så och läst några kapitel i min bok, "Midvinterblod". Boken är både bra och spännande. Jag gillar att läsa deckare och när jag gör det så får jag en sådan lust att jobba inom polisyrket. Vem vet, en dag kanske jag gör det. Jag har ingen aning om vad jag vill göra/jobba med när jag blir äldre. Man kan säga att jag är ganska så vilsen gällande den punkten. Foto är roligt. Och nu de senaste dagarna har jag även börjat tycka att servera är roligt. Ska jag plugga? Vad ska jag plugga? Måste börja fundera lite smått på det snart tror jag.

På lunch passet idag gick det bra att jobba och det kom rätt så mycke folk. Ikväll ska jag jobba igen, börjar 18:30. Innan jag går ska jag skala lite morötter. Det blir nämligen morötter och dipp ikväll. Jag ser fram emot det. Fast innan det blir av blir det att läsa några kapitel till.  :)



Ha det fint!

Ett snabbt inlägg

Kvällen igår blev inte så ledig som jag hoppades att den skulle bli. Klockan 18:00 ringde de från "Little India" och frågade om jag kunde jobba vid 19:00 och såklart kunde jag det. Tre timmar var jag där och sprang runt i lokalen innan jag kunde vandra hem igen. När jag kom hem hoppade jag in i duschen och direkt efter det upp i sängen och kika på serien. Det blev tre avsnitt då den är så spännande. :) Om någon timme ska jag vandra ner till restaurangen och jobba lunch passet. Ingen aning om jag jobbar ikväll eller inte utan det får jag reda på senare idag. Nu måste jag göra mej iordning.

Vi hörs!


                                                         
                                                                       Bild från serien "Friday Night Lights".


Hungrig

Idag har jag jobbat 12:00-14:20 och det är det enda jag ska jobba idag. Det gick riktigt bra idag tycker jag och det känns kanon. Ska bli underbart att ha denna kväll ledig. Då blir det inte bara ett avsnitt av Friday night lights utan massa avsnitt. Trodde inte att det skulle vara en serie för mej, men jag har nu fastnat för den. Baby sitter nere i soffan och spelar tv-spel. ♥ Om ett tag ska vi nog gå till Mc Donalds och köpa med oss lite mat hem. Det kurrar i magen när jag tänker på en kycklingburgare. Va gott det skulle vara. Ibland får man vara onyttig. Eller det är jag ganska ofta, men ändå. Man lever ju bara en gång. Pizzan här i Nya Zeeland är inte lika god som den dom har hemma i Torsby. En vesuvio med vitlökssås där är som att bita en bit av himmelriket. Är jag lite väl hungrig kanske? Jag ska nog gå ner och fråga bubben om vi kan gå snart.



På återseende!


Vilar en stund.

Just i detta ögonblick ligger jag i sängen och här planerar jag att stanna tills jag ska vandra iväg till jobbet som börjar 19:00. Lunch passet idag var stressigare än igår, men det gick skapligt bra ändå. Per kom ner till restaurangen när jag slutade och mötte upp mej.♥ Det var så skönt att gå ut genom dörren och se ett välkänt/sött ansikte som log mot en. Vi gick till Willis Street för att försöka hitta en vit skjorta. Vi lyckades hitta en ganska fort och då var det bara att vända på klackarna och gå hemöver igen. På vägen tillbaka till lägenheten stannade vi och handlade lite mat. Det slank även ner glass i kundkorgen idag. Mums, mums! Väl innanför dörren släppte jag allt jag hade i händerna och sprang upp och la mej i sängen. Nej då, riktigt så gick det inte till. Först plockade vi in varorna på sina platser och sen sprang jag upp till sängen. Även om jag inte jobbat mer än 2 timmar idag så är jag otrolig trött. Hur det kommer bli sen när det blir längre pass orkar jag inte ens tänka på just nu, haha. Kan tänka mej att frisk luft kommer göra susen sen när jag ska ut. Det gjorde det igår i alla fall!

Jag har en ny doft. Den heter curry à la Little India, enligt älskling.  :) Nejdå, men när man jobbar på restaurang så får man räkna med att man luktar som en när dagen är slut, haha.

Nu ska jag blunda lite och drömma mej bort, för att sen komma tillbaka till verkligheten och dra mej upp ur sängen.

Gokväll gott folk!


                                                                 
                                                       Det är denna godbit som råkade hitta sin väg till min kundkorg idag.


Bråttom

Jag hinner inte skriva så mycket nu innan jag springer till jobbet.. Ska försöka städa lite eftersom en gubbe kommer imorn och ska kika på sprinklersystemet. Det blir ett längre inlägg ikväll.  :)




                                                               


Bye Bye!


Ett kort pass..

Det blev ett kort pass att jobba nu på kvällen. Slutade redan vid 20:30 då det inte fanns en kotte som ville komma in och äta. Hoppas att det bli mer liv imorn. Jag jobbar samma tider imorn över lunchen som jag gjorde idag. Ska även ut på jakt efter en vit skjorta efter jobbet. Ska fråga Baby om han vill med. ♥

Jag blev lite piggare när jag kom ut i friska luften förut, men nu är jag lika trött igen. Om inte tröttare. Ska kika på ett avsnitt av Friday night lights innan jag inleder min skönhetssömn.


Goodnight people!


                                       


Första passet avklarat

Nu är tvätten upphängd och klar. Innan jag börjar med maten tänkte jag uppdatera lite om hur det gick på min första arbetsdag. Innan jag gick dit var jag nervös och skulle helst av allt vilja stanna hemma. Men när jag väl kom dit flöt allt på riktigt bra. Jag fick kika i menyn för att lära mej lite olika rätter som de har, servera lite grann, plocka undan disk och duka bord. Det gick helt okej och det känns himla bra! Jag ska nämligen dit och jobba ikväll också. Börjar klockan 19:00 och vet inte riktigt när jag slutar. Ju mer timmar, desto bättre tycker jag.  :) Det gick helt enkelt bättre än jag trodde det skulle göra + att jag va duktig och inte tappa något i golvet, hihi.

Jag är trött i huvudet och det känns som mina ögon kommer gå i kors snart utan att jag behöver anstränga mej det minsta lilla.

Ikväll är det final i Hell's Kitchen. Jag skulle gärna ha sett det, men missar det då jag jobbar. Dum som jag är så vet jag redan vem som vinner eftersom jag googlade på det för ett tag sen. Det var liksom nyfikheten som tog över. Fast om man tänker på det kanske det var ödet att jag skulle göra det då jag inte kommer hinna se det ikväll? Det är bra att man har fantasi i alla fall. =P

Nu ska maten värmas. Kikar kanske in ikväll om jag inte somnar på vägen hem.
Ha en bra kväll allihopa!


Nervös!

Jag är nervös. Jag kan känna det i magen. Börjar klockan 12:00 och slutar 14:00. Mjukstart och det gillar jag! Vi får se om jag lyckats tappa några tallrikar i backen innan jag kommer hem eller om jag klarade mej fint. Hoppas på det sistnämnda.


Nej, jag är nog lite för nervös för att hitta på något att skriva nu. Jag får skriva när jag kommer hem istället.  :)



Puss och Kram!


Friday night lights

Ögonlocken börjar kännas tunga nu. Det ska nog inte bli alltför sent som jag kryper ner under täcket för att sova. Innan jag gör det dock ska jag och baby se på ett avsnitt av Friday night lights. Det är en serie som handlar om amerikansk fotboll. Vi kikade på första avsnittet igår och det var helt okej. Jag tycker reglerna i amerikansk fotboll verkar så komplicerade. Per försökte förklara lite igår om hur det funkar och sådant så nu har jag ett litet humm om det i alla fall. Jag föredrar nog "vanlig" fotboll. Det är så himla roligt. Jag spelade när jag var mindre, inte under en längre period utan bara en stund. Jag ångrar lite att jag inte började när jag var typ 6 år eller nått. Då kanske jag skulle vara proffs idag. Haha, drömma går ju som sagt.   :)

Förut satt jag med en glass i handen nerbäddad i soffan och såg på Desperate Housewives. Det var mys pys. Det är en av mina favorit serier, absolut! Glassen tog slut fortare än programmet, fast det gjorde inget för jag hade en till i frysen som jag hämtade efter ett tag. Så gott så.


Nu serie, sen sängen!
Godnatt och Sov gott

Äntligen!

Nu är jag hemma igen. Intervjun gick riktigt bra och jag har nu jobb. :) Äntligen! Imorn har jag min första arbetsdag på     "Little India". Det är både nervöst och spännande. Jag kommer jobba som servitris. Har inga erfarenheter av det förutom den träning jag fick på Hotel och Restaurang programmet på gymnasiet. Förhoppningsvis fastnade något av den träningen så att man inte kommer göra bort sej totalt imorn. Bara man lär sej rutinerna så kommer det gå kanon. Nu behöver jag inte söka mer jobb och det känns så otroligt bra!

                                                                  


Jag håller även tummarna för att Per ska få komma på intervju nu i veckan. ♥

Idag tänkte vi laga till köttfärssås och pasta till middag. Köttfärs måste inhandlas och det får bli om en stund. Nu ska jag ligga under täcket och värma mina frusna fötter lite. Kanske även ska läsa lite i min bok. Ja, så får det bli. 


Puss och kram 

                                                                         


Väntan..

Godmorgon!

Imorse drog jag mej upp ur sängen vid kvart i åtta. Det var inte det lättaste, men jag kom upp till slut. Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli 10:30 så jag kan vandra iväg till intervjun. Helst av allt skulle jag vilja hoppa tillbaka under täcket och sova lite till och mysa med baby. ♥ Men det får bli en annan gång. Jag går alltid upp så himla tidigt när jag ska bort på någonting, t.ex. intervjuer och dylikt och det är för att jag vill ha god tid på mej och inte behöva stressa en massa. Men nu när man sitter här nästan klar för att gå känns det onödigt att ha stigit upp så överdrivet tidigt. Men, det är så jag fungerar. :) Det som är bra är att jag kommer bli trött tidigt ikväll och somna skönt när jag väl lägger mej, underbart!

När jag kikade ut idag så regnade det inte. Hoppas att det inte kommer göra det heller under tiden man är ute. Dock blåser det som attan, vilket gör bara tanken på att man ska ut i det obehaglig. Om jag har tur så går intervjun bra och fort så man snart är hemma igen.

Just det ja, Wallace and Gromit får tummen upp. :)

Ha det fint!

Pannkakor

Intervjuerna rullar in. Roligt! Imorn klockan 11:00 ska jag vara vid Little India och till tisdan ska jag på intervju hos en annan restaurang vid namn Lonestar. Det är mycket på gång nu. Hoppas att någon av dessa ställen är söta och anställer mej. Jag har varit på jakt efter jobb länge nu och det börjar bli lite jobbigt att aldrig få ett, haha. Men det är väl så i dagens tider antar jag..

Idag blir det pannkakor med grädde och sylt till middag. Mums! ♥ Smeten är redan gjord så nu återstår det bara att steka dem. Det får bli ett projekt som älsklingen får ta tag i. :)

Klockan 19:00 är det Wallace and Gromit: A Matter of Loaf and Death och det ska vi titta på. Jag kommer inte ihåg om jag sett det förr eller ej, men känner ändå igen figurerna när de visade reklamen för det på tv:n. Hoppas att det är roligt!


                                             

                                             

Ciao!


Onödig information

Fördelar och nackdelar med att använda paraply i Wellington idag:


Fördelar: Du kan skydda dej mot regnet en liten, liten stund..

Nackdelar: Paraplyet skulle förmodligen blåsa sönder/bort vilken stund som helst efter du stigit ut genom dörren.



Summan av kardemunnan : Det stormar och regnar. Jag har inget paraply, vilket inte spelar någon roll då det inte skulle överleva detta väder. Nu ska jag dra huvan över huvudet och springa till kiosken och köpa mjölk.

See you later!


                                          

Little India

Idag har jag spenderat mer tid i sängen än utanför den. En dag som denna var det faktiskt värt det. Nu på kvällen tog jag mej i kragen och skickade ut jobbansökan till de flesta caféer och restauranger som finns här i staden. Jag har redan fått ett svar. Om allt går som planerat nu så kanske jag har en intervju på Little India till veckan. Det är en Indisk restaurang som säkert många av er redan kan räkna ut bara av att höra namnet. ;) Det känns som jag har många bollar i luften just nu.. Den dagen jag får ett jobb kommer nog allt kännas lättare.

Just nu smaskar jag på riskakor. Det finns en riktigt god sort här på Nya Zeeland som jag lyckligtvis fått tag på. Corn Thins - Tasty cheese, så himla goda. Nu ska de avnjutas till ett par "Vänner" avsnitt.  :)


Hela Wellington stormar.

Då var det lördag igen. :) Alltid mysigt med helg. Det kommer nog bli en riktigt lugn dag idag då inga planer för aktiviteter är planerade. Vädret är inte det bästa, hårda vindar och lite regn som smattrar mot fönstret då och då. Inget kul väder att vara ute i helt enkelt. Känner även att huvudvärken ligger och lurar så det kanske bara är en tidsfråga innan den bryter ut ordentligt. Om jag ska vara ärlig har jag knappt kommit upp ur sängen idag. Det är så varmt under täcket och i resten av lägenheten är det kallt så det känns nästan helt uppenbart att jag ska stanna kvar här ett tag till, thihi. Det enda vettiga jag gjort idag är att sätta igång tvättmaskinen och det kommer nog också vara det enda. Som det känns just nu i alla fall. Per ligger här bredvid med sin dator på magen. ♥ Det går knappt att prata med han när vilar ögonen på skärmen. Eller jo, såklart det går att prata, men man kan inte vara säker på att han lyssnar. :)

Bye bye for now!


                                           
                                                                                          Min fina Baby! ♥


American Idol

Gokväll gott folk!

Nu har tv:n varit på i stort sett hela kvällen. Först kikade jag på "Vänner" och jag älskar den serien. Jag kan kolla på det om och om igen och fortfarande tycka att det är lika bra. Baby däremot tycker att det är lite uttjatat vid det här laget, hihi. Efter "Vänner" började en serie som heter "Shortland Street". Det är en Nya Zeeländsk serie som är så dålig att den blir rolig att titta på. Har dock inte följt den från början utan det var för ett litet tag sen som jag satte mej ner för att kika vad det var för något. Nu däremot har jag fastnat för den, vilket jag inte riktigt förstår då det är en serie som vanligtvis skulle falla utanför min smak. Antar att det är min nyfikenhet som tagit över då man vill veta vad som händer i de kommande avsnitten. Nog om det. Som jag skrev tidigare idag har det varit "American Idol" final ikväll. Det var roligt att titta på och den som vann var inte den jag hoppades på, haha. Det var lite utdraget då man fick vänta på resultatet i tre timmar. De skulle kunnat skippa all reklam så resultatet kommit efter en timme istället. Men men, jag och tv bolaget tänker inte riktigt lika på den punkten. :)

Nu är jag trött och jag svamlar nästan i nattmössan tror jag. Sängen nästa!


Godnatt & Sov gott

Glass

Nu tar jag en liten paus från städandet och äter glass. Otroligt gott är det. :) Blev himla sugen på det förut så jag och Per spang till kiosken och köpte några pinnglassar som nu ligger i frysen. Regnet upphörde innan jag gick på intervjun och blåsten tog över. Det har blåst otroligt mycket nu de senaste dagarna. Kanske inte är så konstigt då hösten är kommen. Det skulle vara mysigt om det började snöa. Kanske låter lite konstigt för er som är i Sverige och går mot sommaren, men jag tycker bättre om snö än om regn och blåst. :)

Intervjun, ja den gick som den gick. Kändes dock inget vidare.. Hon som intervjuade mej skulle höra av sej till veckan. Hoppas då att det blir goda nyheter. Annars blir det att söka mer och hoppas på det bästa.

Tiden har gått fort nu sen jag kom hem från intervjun och det känns inte som jag har hunnit med så mycket. Har diskat, tvättat och förberett middagen. Nu får jag göra ett sista ryck och försöka få bort alla saker som ligger och tar upp plats på golvet.


Ha en bra eftermiddag!

                                         Hösten är kommen

Regn och rusk

Regnar gör det och det verkar inte vilja sluta heller. Om några timmar ska jag bege mej av till bar/restaurangen där jag ska ha min intervju. Stället ligger inte alls långt bort från där vi bor utan det tar bara ca 5 minuter att vandra dit. Jag har varit på en del intervjuer förut, men utan framgång. Så nu hoppas jag verkligen att det går vägen denna gång. :)

Förutom intervjun idag så får nog dagen gå i städningens riktning. Oftast när det är sådant regn och rusk väder ute vill man bara krypa ner under täcket med en bra bok i handen, men då det skulle komma en gubbe för att titta på sprinklersystemet om några dagar är det lika bra att ta tag i det en gång för alla. Om man har lite tur så kanske man får lite hjälp av älsklingen. ♥

Ikväll klockan 19:30 ska jag dock bänka mej i soffan framför burken och se på "American Idol". Det är tre timmars final ikväll och det ska bli spännande att titta på. Deltagarna har varit grymt bra detta år så det är roligt vem som än vinner. Det enda negativa med att kika på tv:n är att de har så mycket reklam. Säkert var femte minut tar de paus för att visa någon ointressant smörja om en ny tandkräm eller något liknande. Drygt!

Magen kurrar så det får bli lite gröt snart tror jag. Mums!
Ha det bra!


Nu var det min tur..

Ja, nu var det min tur att skaffa en blogg. Blev lite sugen att göra det då det är så många som bloggar nu för tiden. Dock är det bara tiden som kan avgöra om detta är något för mej eller om jag väljer att hålla mej på kanten av allt bloggande. Men varför inte ge det en chans?


Sofie är mitt namn och jag är en livlig prick på 20 år. Jag kommer från Bada som är en liten by i norra Värmland. I januari detta år åkte jag till andra sidan jordklotet med min fina älskling Per. Vi befinner oss på Nya Zeeland. Riktigt skönt att vara här och det är ett så vackert land. Vi bor i huvudstaden Wellington i en mysig lägenhet och här ska vi stanna året ut.

Nu är det kväll här borta så jag ska snart krypa ner i sängen. Ska på jobbintervju imorn. Håll tummarna!

Puss och Kram


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0